Bildet viser registrering på Åker gård ved Midtstranda. Foto: Statens vegvesen

Registrerte 17 kulturminner langs E6

17 kulturminner ble i 2013 registrert langs E6 mellom Kåterud i Buskerud og Arnkvern i Hedmark.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

I forbindelse med de arkeologiske registreringene i 2013 langs E6 mellom Kåterud og Arnkvern, ble det registrert 17 kulturminner fordelt på fire lokaliteter. Funnene vil ikke få noen konsekvenser for fremdriften i arbeidet med reguleringsplanen., skriver Vegvesenet.

To overpløyde kullgroper, et mulig veifar, en nedgravning, 11 kokegroper og to kulturlag er blant funnene som i 2013 ble gjort innenfor plangrensen for en fremtidig utbygging av E6 til fire felt med midtdeler. Samtlige funn er automatiske fredede kulturminner.

Funnene vil, ifølge pressemeldingen, ikke få konsekvenser for fremdriften i arbeidet med reguleringsplanen som nå er under utarbeidelse i forhold til en fremtidig utbygging av E6. Det er ventet at reguleringsplanen for E6 mellom Kåterud og Arnkvern legges ut på offentlig høring våren 2015.

Det vil i løpet av sensommeren og høsten 2014 bli gjort noen supplerende undersøkelser av kulturminner på strekningen Kåterud-Arnkvern. Undersøkelser på dyrket mark vil bli gjort etter innhøstingen er over.

Rapporten fra kulturminneregistreringen kan leses her.