Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Bygd for 30 millioner i 2005 – Revet i 2014

Den fortsatt nye lærerfløyen på Sommerlyst skole kostet Tromsø kommune 30 millioner kroner i 2005. Nå er bygget revet for at hele skolen skal kunne bygges på nytt.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Sommerlyst skole i Tromsø stammer fra 1965, og er i moden for utskiftning. Arbeidet er i gang med en ny skole som, etter planen, skal stå ferdig til høsten 2016, skriver Nordlys.

Alle de eksisterende skolebyggene rives, og det inkluderer lærerfløyen fra 2005. Bygget, som huser kontorer og arbeidsplasser for lærerne, kostet 30 millioner kroner, og står sentralt på skoleområdet mellom den nå revne elevfløyen og administrasjonsfløyen.

«Ikke behov for rehabilitering»

Lærerfløyen framstår, ifølge Nordlys, fortsatt som ny, og skal være i god stand. I utgangspunktet var det også meningen at den skulle bevares, og inngå i nye Sommerlyst skole. Det framgår av prosjektplanen for nyskolen, og også av byrådets oppdragsbeskrivelse i forbindelse med anbudsprosessen:

«(Lærerfløya) har ikke behov for rehabilitering. Bygget er tilpasset administrative funksjoner (kontor og kontorfasiliteter), og kan med fordel gjenbrukes til generelt kontorformål. Bygget kan også brukes i forbindelse med nytt skoleanlegg, men krever i så fall en del tilpasning ...»

Tirsdag begynte likevel arbeidet med å rive det ni år gamle bygget.

Econor bygger

Arkitektfirmaene som leverte tilbud, mente at det ikke var mulig å få en hensiktsmessig og framtidsretta ny skole dersom dette bygget skulle bevares, sier byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn (H) til Nordlys.

– Jeg skjønner at man kan reagere på det, men nå handler det om at vi skal få et fantastisk nytt bygg og en kjempemessig ny skole, fortsetter hun.

Det er Econor som er totalentreprenør for nye Sommerlyst skole. Skolen skal ha plass til 540 elever, og prislappen anslås til 300-350 millioner kroner.