Da Byggeindustrien var ved anleggsområdet til nye Høvik stasjon i ettermiddag, viste temperaturmåleren 29 grader i skyggen. Men anleggsarbeidene pågikk i stekende sol.

Jobber døgnet rundt i heten

I fellesferien er det blitt jobbet døgnet rundt med byggingen av nye Høvik stasjon i Bærum.

Det er stort sett rolig i anleggsbransjen i fellesferien, men et av unntakene er arbeidene med og ved nye Høvik stasjon i Bærum.

Det er stort sett rolige tider for anleggsbransjen i fellesferien, men noen unntak er det. Et av dem er arbeidene med ferdigstillelsen av det nye stasjonsområdet på Høvik i Bærum. Her jobbes det døgnet rundt i fellesferien, ifølge Jernbaneverket.

Varme arbeidsøkter

Under hele hetebølgen i sommer har det blitt jobbet på spreng for å avslutte viktige oppgaver i tilknytning til E18 og Høvik bro.

Det er Skanska som har kontrakten av underbygningen på Høvik, det vil si alle arbeider unntatt de jernbanetekniske anleggene.

Parallelle arbeidsoperasjoner

Et felt av E18, avkjøringsrampen og Høvik bro er stengt til og med søndag 3. august. Årsaken er at det skal vær mulig å gjennomføre døgnkontinuerlige arbeider. Flere arbeidsoperasjoner utføres samtidig, og alle oppgaver er knyttet tett til hverandre, ifølge Jernbaneverket.

Asfaltlegging

I dag gjenstår det under en uke av stengningen av E18. Det samme gjelder stengningen av avkjøringsrampen og Høvik bro.

Mye begynner nå å ta form på byggeplassen, og den neste uken skal det legges mye asfalt i tillegg til andre avsluttende arbeider.