Foto: Knut Opeide

Bygger sykkelvei langs E6

Miljøpakken starter bygging av sykkelvei med fortau langs E6 i Trondheim. Veien vil strekke seg rundt 850 meter mellom Sentervegen og Tonstadkrysset.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

– Det skal bygges bruer over tre veier, Sentervegen, John Aas veg og nordgående rampe fra John Aas veg mot E6. Anlegget er planlagt ferdig juni 2015, sier prosjektleder Almar Aronsen i Statens vegvesen.

Ny E6 mellom Sentervegen og Tonstad ble åpnet 21. oktober 2013. Det er Peab som er entreprenør, og kontraktssummen er på 35 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

Helhetlig sykkelvegnett

Målet er, ifølge pressemeldingen, å få et sammenhengende gang- og sykkelnett fra sentrum til Tiller uten kryssing av sterkt trafikkerte veier. I sør blir den nye sykkelveien med fortau knyttet sammen med sykkelbrua over E6 fra Vintervegen til XXL, som sto ferdig i november 2013. Brua binder sammen Vestre Rosten med Østre Rosten. I nord blir den koblet til eksisterende gang- og sykkelveier rundt Tonstadkrysset.

Følger for trafikken

Bygging har, ifølge Vegvesenet, så vidt kommet i gang. Nordgående rampe fra John Aas veg mot E6 blir stengt i perioden 29. juli til november 2014. Det blir i denne perioden omkjøring via Sentervegen eller Tonstadkrysset. Veier under bruer blir stengt i forbindelse med støping av bruene, heter det i pressemeldingen.

Forlenger Sentervegen senere i høst

Sentervegen skal forlenges fra rundkjøringa vest for E6, og bli knyttet sammen med John Aas veg. Byggestart skjer senere i høst. Det er Statens vegvesen som bygger på oppdrag for kommunen.

Denne veien vil avlaste det øvrige vegnettet i området, og det bygges gang- og sykkelvei med fortau på hele strekningen. Området mellom den nye veien og Vestre Rosten skal benyttes til næringsutvikling.