Solslyng sinker togtrafikken

Faren for solslyng på jernbanesporene tvinger togene til å senke farten, og togpassasjerer må regne med forsinkelser i sommervarmen.

Det skriver Jernbaneverket i en pressemelding på sine nettsider.

Slik påvirkes trafikken:

  • Dovrebanen: Tirsdag blir hastigheten på strekningen mellom Moelv og Lillehammer nedsatt til maksimalt 60 km/t mellom ca. klokken 1530 og 21. Dette vil føre til at togene på strekningen blir inntil 15 minutter forsinket.
  • Meråkerbanen: Tirsdag ettermiddag er strekningen Hell-Storlien stengt for togtrafikk på grunn av stor fare for solslyng.
  • Nordlandsbanen: I likhet med de siste dagene erhastigheten på hele strekningen mellom Steinkjer og Bjerka nedsatt til maksimalt 60 km/t på ettermiddag/kveld. Dette fører til at tog som kjører gjennom hele strekningen blir over to timer forsinket.

Så lenge de rekordhøye temperaturene fortsetter, er det trolig at tilsvarende tiltak innføres også i dagene som kommer, skiver Jernbaneverket i meldingen. Hastighetsrestriksjonene gjelder fra tidlig ettermiddag, rundt klokken 14-15, til temperaturen i skinnene har sunket utpå kvelden, mellom klokken 21 og 22.

Jernbaneverket foretar løpende målinger av temperaturen i skinnene, og følger, ifølge pressemeldingen, situasjonen nøye også på andre banestrekninger. Om nødvendig kan hastighetsreduksjoner eller stenginger bli innført på kort varsel.

– Vi beklager ulempene som dette fører til, men vi ber om forståelse for at vi må sette sikkerheten foran alt annet, sier kommunikasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket.