Fikk hevet boligkjøp på grunn av illeluktende nabo

En boligkjøper som fikk hevet kjøpet i tingretten i fjor, har også fått medhold i lagmannsretten. Vond lukt fra naboleiligheten er bakgrunnen.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Kjøperen mener at selger ikke hadde opplyst om at den vonde lukten fra leiligheten i underetasjen var et kjent problem.

– Det er drittlukt ganger ti, jeg har aldri luktet noe lignende, uttalte kvinnen da Adresseavisen snakket med henne i forbindelse med tingrettsdomen i fjor.

Hun betalte 1,13 millioner kroner for leiligheten på 60 kvadratmeter.

Lukten gjorde at kjøperen ikke orket å oppholde seg i leiligheten, og forsikringsselskapet Help krevde at kjøpet ble hevet.

Tingretten mente at lukten var en et vesentlig avtalebrudd, fordi den ville utgjøre en ulempe for de fleste potensielle kjøpere. Retten var, ifølge Adresseavisen, ikke i tvil om at selger har utvist stor grad av skyld.

I tillegg til å heve kjøpet fikk kjøperen medhold i å få dekket saksomkostninger, kostnader i forbindelse med kjøpet og takstmann. Selgeren anket dommen, og ny dom var klar i lagmannsretten 7. juli i år.

Selgerens anke ble forkastet og hun må til sammen betale 1.566.708 til kjøper og i saksomkostninger.

- Jeg synes lagmannsretten oppsummerer dette veldig greit: dersom du er i tvil om du skal opplyse om et forhold, bør utgangspunktet være at det er bedre å gi for mange opplysninger enn for få, mener kjøperens advokat, Johan G. Bernander.

Selgerens advokat, Erik Furseth, har foreløpig ikke lest dommen og ønsker derfor ikke å kommentere den. Han bekrefter at selgeren har mottatt dommen.