Illustrasjon: Lushagen Arkitekter

Prosjekt blir mer enn seks ganger dyrere enn budsjettert

Budsjettsprekken i renoveringen av Nordlandet ungdomsskole i Kristiansund vokser seg stadig større. Siste tall er 20 millioner større enn forrige prisanslag.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Formannskapet i Kristiansund er, ifølge artikkelen, innkalt til ekstramøte tirsdag 22. juli for å behandle sak om tilleggsbevilgning til rehabilitering av Nordlandet ungdomsskole etter gjennomført anbudsprosess.

Med utgangspunkt i tidligere vedtak, gjennomført anbudsprosess, og byggekomiteens behandling tilrår rådmannen at budsjettrammen for prosjektet økes med ytterligere 20 millioner kroner i 2015, til totalt 193 millioner kroner. Dette finansieres, ifølge Tidens Krav, med økt låneopptak som innarbeides i investeringsbudsjettet for 2015.

Renoveringen av skolen var opprinnelig budsjettert til 30 millioner kroner, altså mindre enn én sjettedel av prisen kommunen nå ser ut til å måtte betale.

Økonomisjef, Per Sverre Ersvik sier overfor Tidens Krav at det er visse bygningsmessige forhold, samt prisene fra entreprenørene som er årsaken til budsjettsprekken.

– Anbudsprosessen resulterer i at budsjettrammen som ligger i økonomiplanen ikke strekker helt til når man går igjennom de tilbudene man har fått, og de opsjonene man ønsker å ta i bruk.

Kommuneadministrasjonen stiller seg dog skeptisk til å redusere omfanget av arbeidet, ettersom en ny utlysning a oppdraget vil resultere i uheldige forsinkelser for kommunen.