Bruktbilansvarlig hos Auto Elite Oslo, Jostein Lillebø-Farestveit skal bryne seg på en av verdens tøffeste bilbaner. Foto: Citroën

Nordmann går for Berlingo-rekord på Nürburgring

Denne uken gir varebilselgeren Jostein Lillebø-Farestveit gass på legendariske Nürburgring i Tyskland. Nordmannen sitter da bak rattet på en Citroën Berlingo.

Det skriver Citroën i en pressemelding mandag.

Bruktbilansvarlig hos Auto Elite Oslo, Jostein Lillebø-Farestveit setter senere denne uken kurs mot bilbanen Nürburgring med en spesialrigget Citroën Berlingo.

Nürburgring Nordschleife i Tyskland anses som en av de tøffeste og mest utfordrende banene i verden. Den opprinnelige banen ble åpnet i 1927, og banen som brukes i dag er på drøyt 20 km lang, har 73 svinger og en høydeforskjell på 300 meter.

– Banerekorden for Citroën Berlingo er på 10.24.931. Den tiden skal jeg slå, uttaler Lillebø-Farestveit i pressemeldingen fra den franske bilprodusenten.

Modellen Lillebø-Farestveit kjører, er en Berlingo Elite Edition utstyrt med HDi-motor på 90 Hk og EMG-girkasse. Av sikkerhetsmessige grunner er bremseklosser og bremsevæske byttet ut, men ellers skal bilen være original, heter det i pressemeldingen.