Foto: Lars Erik Moe

Ny perle langs E6

- En av de aller fineste rasteplassene i Nord-Trøndelag, sa byggeleder Lars Erik Moe da rasteplassen ved Kvithammer nord for Stjørdal åpnet onsdag 9. juli – akkurat i tide til fellesferien.

Rasteplassen er et komplett anlegg, både for hverdagsbilister, turister og de som lever av transport på vegene. Det er gode parkeringsmuligheter, sittegrupper, toaletter, tømmestasjon for bobiler og utsikt utover sjøen. Sjåfører som skal holde kjøre- og hviletidsreglene kan ta lengre pauser her, melder vegvesen.no.

Nå håper byggelederen at folk bruker rasteplassen fint.

- Vi håper og tror at folk tar godt vare på plassen når de ser hvor fint det har blitt og hvor mye det er investert i den. Vår oppfordring til trafikantene er å forlate rasteplassen slik de ønsker å finne den neste gang de kommer, sier Lars Erik Moe.

Det lå også tidligere en rasteplass ved avkjøringen til Kvithammer. Den har vært stengt siden byggingen av ny E6 startet i 2012. De som har jobbet med å bygge den nye rasteplassen har merket at bilistene har savnet et tilbud. De siste ukene har det vært mellom 10 og 20 som har kommet innom hver dag – selv om skiltene har vært tapet over.

Med åpningen av rasteplassen er byggingen av E6 mellom Kvithammer og Stjørdal så godt som ferdig. Noe restarbeid står igjen, men det er ikke noe trafikantene vil merke noe til.