Rv. 3 i Østerdalen: Elggevirene virker

Vegetasjonsrydding , landskapskunst og lyssetting langs rv. 3 gjennom Østerdalen har en klar positiv effekt for trafikantene.

Det går fram av FoU-rapporten som er utarbeidet i tilknytning til prosjektet «Trafikantens opplevelse rv. 3 Østerdalen».

Det er ingen tvil: Trafikantene får økt oppmerksomhet av tiltakene som er gjennomført. Det hjelper å bryte opp monotonien, melder vegvesen.no.

* Folk får en bedre kjøreopplevelse

* Folk har tro på at tiltakene hjelper på trafikksikkerheten

* Vegetasjonsrydding er generelt bare positivt, og noe folk ønsker

Dette er noe av det som har kommet fram gjennom to trafikantundersøkelser som ble gjennomført henholdsvis våren og høsten 2012. Til sammen ble cirka 590 trafikanter intervjuet.

Vegetasjonsrydding svært positivt

Den siste undersøkelsen viser følgende:

72 % av de intervjuede trafikantene sier oppmerksomheten deres økes som følge av tiltakene, 73 % sier de får en bedre kjøreopplevelse og 73 % sier de har tro på at tiltakene hjelper på trafikksikkerheten.

Hele 81 % framholder vegetasjonsrydding som spesielt positivt, mens oppsiktsvekkende mange også ønsker mer av lyssetting (46%) og kunst (40%).

Storelgen kommer

«Trafikantens opplevelse rv. 3 Østerdalen» ble initiert av Statens vegvesen i 2009, og målsettingen var å «definere, utvikle og gjennomføre tiltak for å skjerpe trafikantens oppmerksomhet, slik at reiseopplevelsen økes og ulykkene reduseres». Prosjektet avsluttes når Storelgen, en 10 meter høg og 12 meter lang elg skapt av kunstneren Linda Bakke og støpt i stål er på plass på «nye» Bjøråa rasteplass sommeren 2015.