Illustrasjonsfoto

Sporveien forbedrer skinnegang på Kjelsås

Mandag 14. juli starter Sporveien arbeidene med oppgradering av skinnegangen på Kjelsås. Området skal rustes opp med nye fundamenter (betongplate) og nye skinner og sporveksler for trikk.

Når skinnearbeidene i Midtoddveien er ferdig, vil det bli en støysvak og mer behagelig fremføring av trikk. Det blir enda mer effektiv drift gjennom vendesløyfa på Kjelsås.

Bakgrunn for arbeidet.

Trikkeskinnene i Midtoddveien er gamle og av dårlig kvalitet. Sporveien er for tiden i gang med omfattende utskifting av gamle og dårlige skinner i hele Oslo. Nå er turen også kommet til Midtoddveien.

Hva skal gjøres?

De gamle skinnene skal fjernes og det skal etableres nytt fundament og legges nye skinner. Samtidig skal også Vann- og Avløpsetaten også legge nye vannledninger i gaten. Arbeidet innebærer omlegging av vannledning og overvannsledning, Hafslund vil utføre omlegging av sine kabler i

anleggsområdet.

Støy og anleggstra­fikk

Byggearbeidene er beregnet å vare fra mandag 14.juli til fredag 31.oktober. For å kunne klare dette vil det være nødvendig med skiftarbeider. Noe anleggsstøy må derfor påregnes utenom ordinær arbeidstid. De mest støyende arbeidene vil søkes lagt innenfor ordinær arbeidstid.

Mandag 14. juli

Trikken vil snu på Disen. Det vil bli satt opp buss for trikk i byggeperioden på strekningen mellom Kjelsås og Storo.