Kontrakten ble signert av avdelingsdirektør Geir Jensen, Statsbygg og daglig leder Jack Valleraune, Park & Anlegg AS. (Foto: Statsbygg)

Park & Anlegg fikk stor Statsbygg-kontrakt

Park & Anlegg skal utbedre infrastrukturen i området rundt Campus Ås for rundt 100 millioner kroner.

I forbindelse med den store utbyggingen på Campus Ås, der det blant annet skal bygges et nytt bygg for Veterinærinstituttet og Veterinærfakultetet, (tidligere NVH) er Statsbygg pålagt å bedre infrastrukturen i området. 

100 millioner

Det har vært avholdt konkurranse om disse arbeidene og Statsbygg har nå inngått kontrakt med Park & Anlegg AS. Kontraktsummen er på cirka 100 millioner kroner.

Kontrakten ble signert av daglig leder Jack Valleraune, Park & Anlegg AS og avdelingsdirektør Geir Jensen, Statsbygg.

Infrastrukturarbeidene

Det skal etableres rundkjøringer med tilhørende busslommer på FV 152, bygging av gang- og sykkelveier. Videre skal det etableres interne veier og anleggsveier på den fremtidige byggetomten til Samlokaliseringsprosjektet og riving av bygg.

Starter  i august

Arbeidene vil starte opp i begynnelsen av august, og vil i perioder kunne skape noe trafikale problemer i området.

- Vi vil hele tiden ha fokus på å gjøre problemene minst mulig, men noe kø må påregnes. Det aller viktigste for oss er at vi får til en sikker gjennomføring, med godt skille mellom myke trafikanter og biltrafikken. I den grad det er mulig vil vi også sørge for at anleggstrafikk til området skjer utenom rushtiden, sier Ingjerd Owren, Statsbyggs assisterende prosjektleder i en pressmelding.

De forberedende arbeidene skal være ferdigstilt i våren 2015.