Fra Røyslimoen i Lillehammer. (Foto: Statens vegvesen)

Vegvesenet oppfordrer trafikanter om å unngå rammede områder

Både E6 og flere lokalveger er stengt etter kraftig regn i Lillehammer-distriktet det siste døgnet.

En rekke bekker og småelver har skapt utfordringer på vegnettet i og ved Lillehammer. Statens vegvesen oppfordrer trafikantene om å vurdere situasjonen og ikke ferdes i de rammede områdene.

- De store nedbørsmengdene har ført til stengte veger og redusert framkommelighet på store deler av vegnettet i Lillehammer og Øyer. Statens vegvesen jobber med å få oversikt over situasjonen og våre entreprenører arbeider med å utbedre skader, sier Jan Nørstegård, fungerende avdelingsdirektør i Vegavdeling Oppland i en pressemelding.

E6 i Øyer er stengt og vi anbefaler rv. 3 gjennom Østerdalen eller fv. 255/254 via Gausdal som alternative ruter.

- E6 er stengt fordi Elva Skåeåa har dratt med seg store mengder løsmasser, stein og grus, og tettet igjen åpningen under bruene over både fv. 312 og E6. Øyertunnelen er stengt som følge av at E6 lenger sør er sperret, sier Nørstegård

Nå er det varslet mer lokal nedbør i ettermiddag/kveld og i morgen. Slik det ser ut er det Nord-Gudbrandsdalen som vil få det meste av dette.

- Vi er i beredskap og følger situasjonen tett. Vi anbefaler alle som skal ut å kjøre om å vurdere reiserute. Følg med på trafikkmeldingene på Statens vegvesens nettsider, sier Jan Nørstegård.