Stavanger. (Illustrasjonsfoto)

Norwegian Property selger Stavanger-eiendom for 733 millioner

Kjøpere er datterselskaper av den globale eiendomsaktøren W.P. Carey Inc.

Det er eiendommen Finnestadveien 44 i Stavanger Norwegian Property nå selger.

- Brutto eiendomsverdi er avtalt til omkring NOK 733 millioner,som er omkring 42 millioner kroner over balanseført verdi fra første kvartal 2014, heter det i en børsmelding fra Norwegian Property.

Eiendommen av består av to kontorbygg, et nybygg på 3 600 kvadratmeter som ble overtatt av leietaker i juni 2014, og et eksisterende bygg på 22 000 kvadratmeter som ble oppført i 1975/1983. Eiendommen er utleid på langsiktig leiekontrakt til Total E&P Norge AS.

Salget skjer ved overdragelse av selskapene Eltofi AS og Finnestadveien 44 ANS. Basert på normale betingelser for sluttføring av transaksjonen forventes kjøpers overtakelse å skje i august 2014. Ved overtakelse er forventet årlig leieinntekt omkring 45 millioner.

- Salget er i tråd med Norwegian Propertys strategi for aktiv forvaltning av porteføljen. Etter salget vil Norwegian Propertys eiendommer i Stavanger utgjør omkring 9 prosent av porteføljens totale verdier og 13 prosent av totale leieinntekter (basert på rapporterte tall per mars 2014), heter det i børsmeldingen.