Slik svarte Fjaler-ordfører på byggesak-klage på Facebook. Faksimile.

Ordfører svarte på byggesaks-klage på Facebook

Fjaler-ordfører Arve Helle får kritikk for å ha svart på byggesaks-klage på Facebook.

- Fjaler-ordføreren er litt vel aktiv og blander kortene på Facebook, sier forsker Marius Rohde Johannessen til NRK Sogn og Fjordane.  

I forrige uke ble ordfører Arve Helle kontaktet på veggen sin på Facebook om et avslag på en byggesøknad. Klageren var ikke fornøyd med saksbehandlingen på sin søknad, og mente det var dårlig distriktspolitikk å avvise den.

Arve Helle svarte da tilbake på Facebook-siden sin:

- Eg forstår frustrasjonen, men syns det er ganske urimeleg å felle dommen over vår "distriktspolitikk" basert på ei enkelt byggesak.
Med tanke på ein svært desentralisert skulestruktur, millionar brukt på utbygging av mobil og breiband for å nemne noko har eg godt samvit for å ivareta heile kommunen.

- Byggesaka di er meir komplisert enn som så og søknaden strir mot alle gjeldande reglar og føringar i dette området.
No er vi i gong med ny kommuneplan der vi skal legge føringar for korleis nettopp slike saker skal handterast.

- Eg oppfordrar alle som har meiningar om dette til å engasjere seg i dette arbeidet og delta på folkemøte og elles komme med innspel.

Marius Rohde Johannessen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold har forsket på sosiale media i lokaldemokratiet. Han reagerer på utspillet til Helle.

– Det er litt i gråsona i svare på Facebook, sier Johannessen og grunngir det med at å svare på en klage blir regnet som en del av den formelle, politiske prosessen.

- I kommuner som har retningslinjer for sosiale media, og i juridisk forstand, skal man ikke drive saksbehandling via et åpent forum som Facebook, sier Johannessen.

Fjaler-ordføren tar kritikken han nå får med ro.

– Ja, jeg synes det er greit altså. Så lenge det er sømmelig og saklig, er dette noe man må regne med. I alle fall når jeg er så aktiv som jeg er, svarer Helle til NRK Sogn og Fjordane.

Han innrømmer likevel at det kan ha vært litt spesielt å kommentere en konkret byggesak.

- Jeg ville vært litt mer forsiktig om dette var midt i en saksbehandling. men det som ble kommentert her var vårt endelig avsalg, klageavslaget, så da var saken avsluttet fra vår side.