Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Team Banes spanske samarbeid har gitt storkontrakter

Team Banes norsk-spanske samarbeid har gitt kontrakter for 860 millioner på en måned.

Norske Team Bane AS og det spanske fjell- og tunnelselskapet OSSA international SL. startet i vinter samtaler vedrørende samarbeid i det nordiske markedet, og etter å ha besluttet seg for samarbeide har de den siste måneden vunnet to store kontrakter til en samlet verdi av 860 millioner.

OSSA har, med Team Bane som samarbeidspartner og UE, blitt tildelt kontrakt på oppgradering av Bekkelaget renseanlegg. Anlegget skal utvides fra dagens kapasitet på ca 290.000 personekvivalenter (pe) til ca 490.000 pe. Utvidelsen skal bygges i fjell, nord og syd for eksisterende fjellanlegg.

Entreprisen omfatter følgende hovedelementer;

* Seks nye fjellhaller

* Bergrom for tekniske installasjoner (råtnetanker, slambehandling, fettmottak)

* Adkomsttunnel

* Transporttunnel

* Ventilasjonstunnel

Totalt ca 465 000 m3 fast fjell. Planlagt anleggsperiode for entreprise «Fjell» er sommer 2014 – 2016.

I tillegg er spanske OSSA, i samarbeid med Team Bane som UE, nå innstilt til bygging tunnelen gjennom Sørkjosfjellet i Troms. Tunnelen inngår i E6. Den blir 4,7 km lang. I tillegg til driving og sikring av tunnelen, omfatter entreprisen støp av to portaler med lengder på 28 og 19 meter og en kort kulvert. Vegvesenets beregninger viser at det blir sprengt ut 350.000 kbm av tunnelen. Av dette vil 160 000 gå til veianlegg, resten legges i depot. 58 800 kvm skal asfalteres.

- Vi er utrolig glade og stolte over å kunne fortelle at vi så langt må kunnes sies å ha god uttelling i vårt samarbeid med det spanske selskapet OSSA International. For oss i Team Bane er kontraktene rekordstore, dette løfter oss til nye nivåer og viser hvilke vekstambisjoner vi har, sier Øivind Horpestad adm. dir. i Team Bane i en pressemelding

- Det er en rekke store tunnelprosjekter som kommer i Norge og Sverige fremover, vi akter å være en ledende aktør i dette markedet, blant annet sammen med våre venner fra Spania. Den kompetanse OSSA besitter, også innen jernbane og bygging av høyhastighetsbaner, vil vi få stor glede av i tiden som kommer. Ikke minst vil vi kunne tilby komplette løsninger til byggherre. Selv om det tar tid for våre politikere i Norge å beslutte seg for høyhastighetsbane så vet vi at det går mot full oppstart i Sverige. For OSSA og Team Bane er det således åpenbart at vi nå i samarbeid med våre svenske partnere, retter blikket mot Sverige og der satser for fult mot kommende store jernbaneprosjekter, i tillegg vil vi selvsagt fortsette med større vei- og fjellprosjekter i Norge. Store deler av Sør-Europa har en vei- og jernbanestandard som langt overgår det vi har her hjemme. Den kompetanse de har innen disse områdene vil vi få stor glede av også her i nord, mener Horpestad.