En skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland gjør at Dovrebanen er stengt fredag ettermiddag. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix

Over 500 mål skog i brann i Gudbrandsdalen

Det brenner i et område på mellom 5000 og 600 mål skog ved Sel i Gudbrandsdalen. Brannen er ikke under kontroll, men så langt er ingen bebyggelse truet.

– Brannen er ikke slokket, og den er ikke under kontroll, forteller operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB

To helikoptre

To brannhelikoptre, ett fra Torp og ett fra Kjeller, deltar i slokkingen, i tillegg til mannskaper fra politiet, brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige. Håpet er at vinden skal løye, slik at kampen mot flammene blir enklere.

Fredag kveld anslår politiet at brannen har rammet et område på mellom 500 og 600 mål.

– Det ser ut til å gå bra med bebyggelse og folk. Ni personer har evakuert seg selv frivillig. Det er sju fra hytter ved Horgen og to fra et småbruk, forteller operasjonslederen.

Dovrebanen var stengt

Togstrekningen mellom Otta og Dombås ble stengt på grunn av brannen, men kunne åpnes igjen ved 17.30-tiden. De reisende på Dovrebanen ble fraktet med buss mellom Otta og Dombås, i tillegg til at passasjerer på Raumabanen måtte fraktes med buss fra Otta til Åndalsnes. De reisende må fortsatt regne med forsinkelser, opplyser NSB.

E6 sto en periode i fare for å måtte stenges på grunn av røyk fra brannen, men den kan sannsynligvis holdes åpen fortsatt, ifølge politiet.

Meldingen om brannen kom klokka 12.45 fredag, og så langt er det ikke kjent hva som utløste den.