Lyser ut ny E6-konkurranse

Statens vegvesen Region øst v/prosjekt E6 Biri-Otta har startet planlegging av firefelts E6 forbi Lillehammer. Det er utarbeidet forslag til planprogram som er på høring.

Det lyses nå ut konkurranse på en kommunedelplan med konsekvensutredning for firefelts E6 mellom Vingrom i Lillehammer kommune og Ensby i Øyer kommune. I tilknytning til kommunedelplanen er det opsjon på geologiske registreringer/ vurderinger, opsjon på gjennomføring av grunnundersøkelser, opsjon på kartlegging av forurensning til/i jord og vann, samt opsjon på andre tilleggsarbeider.

Full utbygging av E6 til firefelts veg forbi Lillehammer er foreløpig ikke prioritert gjennom NTP. I påvente av full utbygging er det prioritert midler til et TS-tiltak med midtrekkverk og en forbikjøringsstrekning som ønskes gjennomført i 2016/2017. Dette betinger at det gjennom behandling av planprogrammet gis aksept for å starte regulering av forbikjøringsstrekningen, som skal bygges som del av framtidig firefelts veg, før kommunedelplanen er behandlet.

For eventuelt å kunne komme rask i gang med reguleringsarbeidet er det også opsjon på reguleringsplanlegging av strekningen Vingrom-Øyresvika (ca. 5 km) der forbikjøringsfeltet for første fase skal ligge, samt opsjon på prosjektering og oppfølging i byggeperioden for forbikjøringsfeltet (ca. 1,5 km) og resten av strekningen med midtrekkverk og stopplommer. Frist for å gi tilbud på planleggingsjobben er 1. september 2014.