Tre dødsulykker på norske veier onsdag

Tre personer mistet livet på norske veier onsdag. I tillegg ble flere personer skadd i ulike MC-ulykker.

Den første ulykken skjedde ved halv seks-tiden onsdag morgen på Verma i Romsdal. En bilfører i 30-årene omkom, mens hans sju år gamle sønn ble skadd.

– En personbil havnet utenfor veien. Føreren ble erklært død på stedet, mens gutten ble fløyet til St. Olavs hospital. Etter det vi vet, var ingen flere biler involvert, sier operasjonsleder Tore Hals i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB. Sjuåringens tilstand er ikke kjent.

Vogntogsjåfør fastklemt

På E6 mellom Hamar og Ringsaker døde en kvinne i en kollisjon mellom et vogntog og to personbiler. Kvinnen kjørte en av personbilene og skal ha kommet over i feil kjørefelt og kollidert med vogntoget. Vogntogsjåføren ble fløyet til sykehus, men han skal ikke ha blitt påført livstruende skader. Ifølge Hamar Arbeiderblad satt føreren fastklemt i nesten to timer.

Føreren av den andre personbilen slapp fra det med et beinbrudd. Det var ingen andre personer involvert utover de tre sjåførene.

Flere MC-ulykker

Noe over klokka 14 skjedde det en ny dødsulykke. En mann omkom og en kvinne ble hardt skadd i en motorsykkelulykke på Ertvågsøya i Aure kommune på Nordmøre.

Mannen kjørte motorsykkelen, mens kvinnen satt bakpå. Hun ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

– De to kjørte i et reisefølge på fem motorsykler. Alle er svenske statsborgere, sier operasjonsleder Thorry Aakenes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde på fylkesvei 682. Politiet opplyser at det er en del kurver og svinger på veien og at strekningen ikke er spesielt trafikkert.

Hjortepåkjørsel

På Os i Hordaland ble en 57 år gammel mann alvorlig skadd da han kjørte på en hjort klokken 1 natt til onsdag.

Også i Tromsø var det en motorsykkelulykke onsdag. MC-føreren, en mann i 60-årene, ble fløyet til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd etter en møteulykke med en bil ved Skjervøybrua. Bilføreren slapp uskadd fra ulykken.

I Rosendal i Hordaland fikk i kvinnelig mopedfører skader i ryggen da hun kolliderte med en campingbil.