Jon Harald Huseklepp køyrte fylkesordførar, ordførar og vegavdelingssjef ein tur gjennom tunnelen etter snorklyppinga. (Foto: Statens vegvesen)

Åpnet Agjeldstunnelen i strålende sol

Fylkesordførar Åshild Kjelsnes i Sogn og Fjordane klipte snora på Agjeldstunnelen mandag 30. juni.

Delstrekningen Agjeldstunnelen består av den 955 meter lange Agjeldstunnelen og 1020 meter vei i dagen.

I tillegg er det bygd rundt 300 meter lokalvei som en del av prosjektet og det har vært omfattende fjellsikring, spesielt på østsiden av tunnelen. Etter siste prognose ligger den totale kostnaden på strekningen på 187 millioner kroner, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Arbeidet er utført av hovedentreprenør NCC Construction AS, med underentreprenører Volda Maskin AS, Yri Sand AS, Gjerden Fjellsikring AS og HS Bygg AS.

Elektroarbeid er utført av Kvinnherad Elektro AS, og vegetasjonsrydding vart gjort av Lars Kveen AS med T. Frivik Taubanedrift AS som underentreprenør.

Den siste delstrekningen inn mot Olden på rundt fem kilometer står nå igjen, og fylkesordfører Åshild Kjelsnes sa fra scenen at hun har bedt om et møte med samferdselsdepartementet for å diskutere finansiering av siste den delstrekningen, som har en prislapp på 400 milloner kroner.