Gjøkungen by TYIN TegnestuePasi Aalto

TYIN Tegnestue Arkitekter fullfører nytt Kebony-prosjekt

TYIN Tegnestue Arkitekter, som ble etablert av Yashar Hanstad og Andreas Grøntvedt Gjertsen, fullførte nylig sitt tredje Kebony byggeprosjekt

Det unike ved dette huset i Trondheim, ved siden av å være bygget med Kebony, er den unike arkitekturen. Arkitektene har forsøkt å utfordre grensene for moderne bygging med enkeltheten av deres design, et prinsipp som går igjen i alle deres prosjekter. Det kan derfor trygt sies at dette bygget skiller seg betraktelig fra det ellers tradisjonelle nabolaget.

Tidligere har arkitektene brukt Kebony som treverk ved byggingen av et naust på Aure og lekestuen «Barnetråkk» i Gran kommune. Lekestuen sitt formål var å få flere barn til å gå til skolen, istedet for å bli kjørt av sine foreldre. Det interessante med Barnetråkk, er at barna på naboskolen også var med på å designe lekestuen.

Yashar Hanstad i TYIN forteller; - Vi verdsetter Kebony fordi det er norsk og fordi det fremstilles miljøvennlig. Lite vedlikehold og en jevn gråning av treverket er også positivt.

Arnt Kristian Barsten i Kebony legger til; - TYIN tegnestue sine prosjekter viser en gjennomtenkt ide om bruken av materialer som underbygger byggets funksjon, dets brukere og utrykket det skal ha for sine omgivelser. Det er spennende å se kreativitet i praksis og vi er stolte over hver gang de bruker Kebony i sine prosjekter.