Illustrasjonsfoto

CE-merkede stålkonstruksjoner obligatorisk fra 1. juli

CE-merking av stål -og aluminiumkontruksjoner blir obligatorisk i hele Europa fra 1. juli.

Disse konstruksjonene ligger ifølge NS-EN 1090-1 i attestasjonsmodul 2+. Dette betyr at det skal gjennomføres en sertifisering av fabrikkens produksjonskontroll av et akkreditert sertifiseringsorgan, i tillegg til at produsenten er pålagt oppgaver, melder DIBK.

Tilsynskampanje i 2015

Sertifiseringsprosessen tar tid og produsenter kan oppleve noe ventetid hos de utpekte tekniske kontrollorgan nå som 1. juli nærmer seg.

For å påse at leverandører av stål -og aluminiumkonstruksjoner har korrekt dokumentasjon gjennomfører Direktoratet for byggkvalitet en tilsynskampanje i dette markedet i 2015.

Sertifisering gir gevinster

Undersøkelser hos flere foretak som allerede har blitt sertifiserte, viser at kostnadene ved sertifiseringen betaler seg raskt inn fordi produktiviteten øker. Økt produktivitet kommer som følge av bedre struktur i hele foretaket, bedre forberedelser av verkstedarbeidet og bedre organisering av arbeidsoppgavene. Erfaringer viser også at eventuelle problemer oppdages og blir løst tidligere enn før man gikk gjennom sertifiseringsprosessen.