Mathilde Engen Stabekk og Merete Claudi-Tønnessen. (Foto: Statsbygg)

Helt konge sommerjobb

Mathilde Engen Stabekk (26) og Merete Claudi-Tønnessen (28) er praktikanter i Statsbyggs eiendomsavdeling i sommer. Der jobber de med kongelige eiendommer, og frem til 15. august skal de tegne nye alternativer for både Bygdø Kongsgård og Slottet.

Statsbyggs praktikantprogram Summer Internship har begynt for fullt, og over 30 studenter fra ulike bakgrunner og utdanningsinstitusjoner har inntatt Statsbyggs hovedkontor, hvor de blir værende frem til semesterstart i høst.

Av totalt 650 søkere, ble årets søkere valgt ut på bakgrunn av blant annet erfaring og utdannelsesforløp. Studieretningene som er representert er blant annet jus, økonomi, ingeniørfag og arkitektur.

Mathilde, som begynner på sisteåret ved Arkitekturhøgskolen i Oslo til høsten, mener Statsbygg er en allsidig og flerfaglig bedrift.

– Det er mange sider ved arkitektyrket som ikke handler om kun utøvende tegneaktiviteter, og jeg tenker at Statsbygg kan gi meg muligheten til å få et større innblikk i hva mitt yrke kan være, og hva jeg har lyst til å gjøre videre.

Fungerende leder i Statsbyggs HR-avdeling, Marianne Kratz, mener Statsbygg har et viktig samfunnsoppdrag, både som statlig virksomhet og som en stor aktør i BAE-næringen.

– Hos oss får studentene kjennskap til noen av Norges mest spennende prosjekter og eiendommer. Gjennom Summer Internship-programmet får studentene nyttig og relevant erfaring fra arbeidslivet. Samtidig får Statsbygg tilgang på ny kompetanse, mens det utføres nødvendig arbeid. Her snakker vi om en vinn-vinn situasjon.