Clarion Hotel i Trondheim er et av prosjektene Space Group Arkitekter har tegnet. Foto: Peter Hebeisen

Space Group Arkitekter konkurs – men morselskapet skal drive videre

Et grovt underslag har ført til at Space Group Arkitekter er slått konkurs, men den anerkjente arkitektbedriften vil drive videre gjennom morselskapet.

- Styret i Space Group Arkitekter AS har oppdaget at selskapet har vært utsatt for grovt underslag, økonomisk utroskap og forfalskning av dokumenter. Dette er utført av en betrodd økonomiansvarlig som har vært ansatt i Space Group i flere år. I tillegg til økonomiske misligheter har vedkommende vanskjøttet sine oppgaver som regnskapsansvarlig og skjult sine kriminelle handlinger, skriver arkitektbedriften i en pressemelding.

Videre forteller de at forholdet er politianmeldt, og at det dreier seg om flere millioner kroner. Ifølge Dagens Næringsliv hadde de en samlet gjeld på over 15 millioner kroner da de måtte kaste inn håndkledet, men det er uvisst hvor mye av dette som er et direkte resultat av underslaget.

- På bakgrunn av det inntrufne ser styret seg nødt til å omstrukturere driften i Space Group-konsernet. Moderselskapet, Space Group Company vil overta Space Groups forpliktelser og overta konsernets oppdrag i inn- og utland, slik at prosjektene kan videreføres uten tap og ekstraarbeid for våre oppdragsgivere, melder Space Group Company.

Konkursåpningen var et faktum 18. juni i år.Da Byggeindustrien var i kontakt med Space-ledelsen mandag jobbet de med hvordan videreføringen av selskapet skal bli. De kan ikke si noe om hvor lang tid dette vil ta, men håper å få det på plass så fort som mulig.

Space Group vant Oslo Bys Arkitekturpris 2013 med Signal Mediahus/Nedregate Kulturkvartal. Det er bare noen uker siden de ble funnet en plass verdig på BauNetz TOP 200-listen.

De har flere prosjekter gående i inn- og utland. I Norge dreier det seg blant annet om ombyggingen av Aker Brygge, Prostneset Fergeterminal i Tromsø, Ruten i Sandnes og Nye Oslo S.

Kontoret har ferdigstilt prisbelønte Clarion Hotel i Trondheim og Luftfartstilsynets hovedkvarter i Bodø. I Brasil tegner Space Group hotell, kunstmuseum, og boliger i Rio de Janeiro, Salvador Bahia og Sao Paulo.