F.v. Petter Kittelsen, daglig leder Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen og Torunn Bjerke kontorleder Norconsult Lillehammer. Foto: Jørn Hindklev

Norconsult AS overtar Solvang og Fredheim

Norconsult AS overtar 1. juli 2014 alle aksjene i Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen AS på Otta.

Firmaet fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som et eget AS til 1.9.2014 da virksomheten går inn som en integrert del av Norconsult AS.

Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen ble etablert i 2008 på Otta og har drevet rådgivervirksomhet med hovedfokus på Nord-Gudbrandsdalen og Østerdalen. Selskapet har 8 medarbeidere som alle fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

- Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen og Norconsult har samme syn på fremtiden. Utviklingen i bransjen setter stadig større krav til oss mht kompetanse, kapasitet, kvalitetssystemer, miljørettet prosjektering, dataløsninger etc. De store oppdragsgiverne har ofte store krav til tverrfaglighet og kapasitet som vi lettere kan tilfredsstille i Norconsult. Vi får nå tilgang til og blir en del av Norconsults tverrfaglige miljø. Dette gjør det lettere for oss å komplettere og utvikle vår faglige kompetanse slik at vi kan levere enda bedre og mere komplette tjenester til våre kunder. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig godt sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer, sier daglig leder i Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen, Petter Kittelsen.

- Med kjøpet av Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen forsterker vi vårt markedsinngrep i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø.Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag.Etter overtagelsen av Solvang og Fredheim Gudbrandsdalen vil Norconsults kontorer i region Innlandet (Os, Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Hønefoss) representere et tverrfaglig og meget slagkraftig rådgivermiljø på til sammen mer enn 150 ansatte », sier administrerende direktør i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst.