Arkivfoto: Frode Aga

DNB selger fem hotelleiendommer til Stordalen

DNB Liv har solgt fem hotelleiendommer til Petter Stordalen for ca. 630 millioner kroner.

Kjøper av hotelleiendommene er Anker Eiendom Norge AS, et selskap kontrollert av Petter Stordalen. Kjøpekontrakten er signert og overtakelse vil skje 30. juni 2014.

- Vi anser de fem hotelleiendommene som attraktive investeringsobjekter, og er strålende fornøyd med avtalen som er inngått. Nå gleder vi oss til å videreutvikle de eksisterende hotellproduktene og styrke Nordic Choice-hotellenes posisjon lokalt, sier Petter A. Stordalen.

De fem hotellene ligger i ulike byer langs Norges kyst; Clarion Collection Hotel Tollboden i Drammen, Clarion Collection Hotel Amanda i Haugesund, Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund, Quality Airport Hotel Værnes i Stjørdal og Clarion Collection Hotel Aurora i Tromsø.

Bygningsmassen består av til sammen ca 32.000 m2 som inneholder bla ca 610 hotellrom, konferansefasiliteter mm. Nordic Choice er hotelldriver på alle hotellene i dag, hvor leiekontraktene på tre av hotellene utløper de nærmeste årene.

Gro Boge er godt fornøyd med prisen DNB oppnådde og mener tidspunktet for salget er riktig.

- Vi har vært på eiersiden siden 2001, og det har vært en hyggelig reise. I neste fase skal flere av disse hotellene reforhandles og det skal tas en rekke strategiske valg. Det betyr at dette er et godt tidspunkt for at Nordic Choice kan ta over å videreutvikle eiendommene, sier hun.

- De siste årene har vi solgt oss ned i aktivaklassen eiendom som følge av strengere kapitalkrav som er innført av myndighetene. Vi opplever at vi i dag har en eiendomsportefølje som er godt tilpasset til fremtidens krav, men som en stor aktør i markedet vil vi både være åpen for nye kjøp og salg av eiendommer for å utvikle eiendomsporteføljen.