Brødrene Dahl inviterer til hus i pluss

17. september er datoen for åpningen av det eierne kaller Nord-Europas råeste plusshus.


– Et spennende prosjekt som gir store fordeler for bransjen, sier Roger Lunde, administrerende direktør i Brødrene Dahl.

”Dagens løsninger for framtidens krav”, har vært styrende for det unike huset som snart står ferdig på Ringdalskogen ved Larvik. Teknologien og konstruksjonen er tilgjengelig i dag, men har aldri tidligere blitt utnyttet på denne måten.

– I samarbeid med Optimera har vi prosjektert og bygget et hus som eneregimessig går i pluss. Løsningene gir et energioverskudd, som for eksempel kan brukes til å lade elbilen, varme et svømmebasseng eller distribueres til andre, forklarer Roger Lunde.

Det nye, høyteknologiske huset er bygget på kjente løsninger og komponenter, som er underlagt Optimera og Brødrene Dahls Multikomfort-standard. Denne standarden er bransjens garanti for til enhver tid å være innenfor gjeldene byggekrav, samtidig som kriteriene som er satt for Multikomfort er opprettholdt, under disse ligger blant annet design, lønnsomhet, inneklima, trygge løsninger og vedlikeholdsvennlighet.

– Vi har valgt å investere i et prosjekthus som bransjen kan ha stor nytte av, som inspirasjons- og kunnskapssenter. Plusshuset er åpent for håndverkere og boligutbyggere, og kan også være retningsledende for myndighetenes framtidens byggekrav, sier Lunde.

17. september i år blir huset offisielt åpnet av Kåre Malo, konsernsjef Saint Gobain Nordic, og dagen etter inviteres bransjen til det første møte med framtidens løsninger basert på allerede tilgjengelige produkter.

Huset på Ringdalskogen er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og det totale energiregnskapet tar hensyn til alle produksjonsledd.

– Plusshuset er et teknologisk spennende prosjekt som vi håper vil gi store fordeler for bransjen, sier Roger Lunde.
– Med Multikomfort-standarden gir vi håndverkere og sluttbrukere enda bedre og mer effektive løsninger, som gir full trygghet i henhold til framtidens krav.