Illustrasjon: Reiulf Ramstad arkitekter

Brødrene Midthaug leverer fasade til Stjørdal Kulturhus

Brødrene Midthaug AS er tildelt kontrakten for leveranse av 3000 kvadratmeter strekkmetallfasade som nå produseres, leveres og monteres til nye Stjørdal Kulturhus, som bygges av Skanska.

I leveransen inngår utvikling av tekniske løsninger og design, produksjon og montasje av strekkmetallfasade. Etter å ha levert strekkmetall til bruk innendørs i flere kulturhus tidligere (Plassen Molde, Buen Mandal) er dette første leveranse av dette omfang og utforming til utvendig fasade. Således ser vi denne leveransen som et gjennombrudd for bruk av strekkmetall i fasader i Norge.

Brødrene Midthaug AS har siden 1979 vært den eneste produsent av strekkmetall i Norge.

- Vi har moderne og nytt produksjonsutstyr, samt kvalifiserte medarbeidere innen utvikling, design og produksjon av kundetilpassede løsninger. Vi er godt i gang med denne leveransen, montasjen på byggeplass blir påstartet i uke 27. Strekkmetallet som blir levert til fasaden er i varmforzinket og pulverlakkert sort utførelse, sier salgsleder Karsten O. Midthaug i en pressemelding.

Brødrene Midthaug AS leverer også hovedtrappen i foajeen i Stjørdal Kulturhus, «smykket» i bygget ifølge arkitekt Reiulf Ramstad, som har designet trappen. Trappen har en diameter på 6,5 meter og en høyde på 10 meter.