Nedgang i antall lovbrudd

Det har vært en nedgang i antall lovbrudd i årets seks første måneder, viser nye tall. Politiet mener årsaken er satsing på tvers av politidistriktene.

Tall fra politiets register over alle lovbrudd i Norge, STRASAK, viser at det i første halvår i år har vært en generell nedgang i antall forbrytelser, sammenlignet med i fjor, melder TV 2.

Politiet mener satsing på tvers av politidistrikter har begynt å gi resultater. I første halvår i fjor ble det registrert 86.837 lovbrudd, mens tallet for i år har tallet sunket til 81.773.

Det er vinningskriminalitet som har den største nedgangen, på 13,9 prosent. Spesielt boliginnbrudd er det er langt færre av. Politidirektør Odd Reidar Humlegård peker til Vestfold for å forklare trenden.

– Vestfold er en del av «Prosjekt Grenseløs» som er rettet mot de mobile bandene fra Øst-Europa. Her har flere politidistrikt gått sammen i et felles prosjekt som nå begynner å vise resultater. Innbrudd i bolig er svært krenkende for dem som rammes, og er et viktig satsingsområde for politiet, sier Humlegård.

Tallene viser også at antall narkotikaforseelser har økt med 14,5 prosent.

Humlegård tror også at de gode tallene er et resultat på at man har utdannet flere politifolk.

– Siden 2011 har vi utdannet over 800 nye politifolk. Det betyr 10 prosent mer politi på tre år. Nå ser vi at det nytter å satse.