Samspillskontrakt i Hedmark til Ø.M.Fjeld

Statsbygg har signert samspillskontrakt med entreprenøren Ø.M. Fjeld fra Kongsvinger om forprosjekt for et nytt administrasjonsbygg ved Høgskolen i Hedmark på Evenstad.

På oppdrag fra høgskolen skal Statsbygg utarbeide forprosjektet. Administrasjonsbygg er tenkt å være 1100 kvadratmeter brutto. Prosjektet skal gjennomføres som totalentreprise i samspill, og er definert som et pilotprosjekt for Statsbygg når det gjelder energioptimalisering og bruk av massivtre som konstruksjonsmateriale.

Samspill

Samspillskontrakt er en kontrakts- og samarbeidsform som har fokus på dialog, tillit og åpenhet. Gjennom denne samarbeidsmodellen involveres entreprenører og prosjekterende arkitekter og ingeniører i et tett samarbeid tidlig i prosjektet. Entreprenørens kompetanse utnyttes i prosjekteringsfasen for å finne frem til mer kostnadseffektive løsninger. Gjennom et tett samspill i forprosjektfasen, en omforent målsum for gjennomføring av entreprisen som også inneholder en incitamentsmodell for overskudds-/risikodeling, oppnås stor grad av involvering og en fornuftig håndtering av risiko og muligheter i prosjektet.

Samfunnsansvar

- Statsbygg benytter seg av ulike kontraktsformer tilpasset prosjektenes egenart og utfordringer, og anser det som gunstig at flere aktører innenfor leverandørmarkedet utvikler erfaring og kompetanse innenfor ulike gjennomføringsmodeller - herunder gjennomføring av prosjekter i samspill. Statsbygg har gode erfaringer med bruk av samspillsmodellen, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre denne kontraktsformen, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.