KB Gruppen kjøper Bergen Bydrift

Bergen kommune har inngått intensjonsavtale med KB Gruppen Kongsvinger AS om overdragelse av kommunens aksjer i Bergen Bydrift AS.

I november 2013 delegerte Bergen bystyre til byrådet å fremforhandle og gjennomføre salg av Bydrift til en strategisk, industriell aktør. Bystyret mente at den beste måten å ivareta Bydrift, de ansatte og kommunens nåværende verdier i selskapet på, er å la en seriøs strategisk, industriell eier ivareta og videreutvikle selskapet i et lengre tidsperspektiv.

KB Gruppen Kongsvinger AS (KB) ble etablert i 1965. Selskapet er med ulike datterselskap i dag engasjert innenfor de fleste virksomhetsområdene innen bygg, anlegg og entreprenørtjenester. KB hadde i 2013 en konsolidert omsetning på anslagsvis 3,1 mrd. kroner. Det viktigste markedet for KB er Skandinavia, men det er også noe virksomhet i andre europeiske land.

KB er i dag ikke etablert med virksomhet i Bergen, men tilstede andre steder i Hordaland (gjennom Opedal Drift).

- Det er naturlig at vi utvider geografien til hele Hordaland, ikke bare den indre delen, sier Tore Thorstensen i KB Gruppen til Bergens Tidende.

Bergen kommune betrakter KB som en strategisk og langsiktig industriell eier i Bydrift.

- Vi er veldig fornøyd med avtalen. Bergen Bydrift er et flott og solid selskap som vi ønsket skulle få en god og langsiktig eier, sier finansbyråd Liv Røssland til BT.

Bergen kommune har i en periode vært i dialog med flere interessenter til aksjeposten. Nå går kommunen videre i prosessen med KB som vil få adgang til å foreta en såkalt due diligence av Bydrift fra medio august. Due diligence er en selskapsgjennomgang som brukes for å verifisere verdiene i en virksomhet, og er normalt å gjennomføre i forbindelse med større aksjetransaksjoner. Det forventes at finansbyråden vil kunne fremlegge endelig sak til byrådet senhøstes 2014.