Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Spenncon og Bjørn Risa, styreleder i AS Betong og Risa-konsernet.

Spenncon kjøper AS Betong

Spenncon kjøper den rogalandsbaserte bedriften AS Betong. Oppkjøpet skal styrke Spenncon innen utvikling og leveranse av betongelementer og betongfasader til alle typer bygg.

Spenncon og AS Betong tilbyr i dag komplementære betongprodukter. Etter oppkjøpet får Spenncon økt konkurransekraft i markedet med større bredde i produktporteføljen.

- Spenncon har lang erfaring med betongfasader til bygg, og etter oppkjøpet kan vi levere flere ulike typer overflatebehandlinger – for eksempel slipte betongfasader. Fasader med betong gir nye og spennende uttrykk og muligheter. Dessuten har betong store fordeler når det gjelder bestandighet og lave vedlikeholdskostnader over tid, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon i en pressemelding.

Ledende leverandør av betongelementer

Både Spenncon og AS Betong er i dag lokalisert i rogalandsregionen, og produserer og leverer betongelementer til byggeindustrien.

Spenncon har i dag seks fabrikker i Norge, deriblant fabrikken på Foss/Eikeland i Sandnes. AS Betong opererer i dag i nye fabrikklokaler på Skurve.

– Rogalandsregionen har lange tradisjoner for elementbyggeri og dermed høy penetrasjon i det norske markedet. Slik sett er Rogaland på mange måter en foregangsregion for utvikling innen elementbransjen. Vi i AS Betong er glade for å nå bli en del landets ledende leverandør av prefabrikkerte betongelementer for bygg og anlegg. Sammen vil Spenncon og AS Betong bli ledende i markedet for betongelementer, sier Åsulv Salte, administrerende direktør i AS Betong i meldingen.

AS Betong har i dag 130 ansatte og omsatte for 239 millioner kroner i fjor, mens Spenncon har 640 ansatte og en omsetning på 1,2 milliarder kroner. Spenncon inngår i konsernet Consolis SAS, med 10 000 ansatte i 30 land og en omsetning på over 10 milliarder kroner.

Betong – et byggemateriale for fremtiden

Ifølge Dahl Hovland vil utviklingen av betong som byggemateriale for fremtiden stå sentralt i Spenncons videre FoU og innovasjonsarbeid. Dette gjelder så vel materialutvikling av betong som et miljøvennlig og fremdriftsrettet byggemateriale, og bygningselementer til industriell bygging. Industriell bygging er viktig for å sikre kvalitet og riktig kostnadsnivå i prosjektene.

– Sammen med de dyktige medarbeiderne i AS Betong vil vi ytterligere styrke vår satsing på utviklingen av betong som et byggemateriale for fremtiden. Betong er et materiale som gir mange fordeler, og sentralt i vårt innovasjonsarbeid er å finne frem til de mest kostnadseffektive løsningene for våre kunder, sier Dahl Hovland.

Oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet, og det forventes at en godkjenning vil foreligge ultimo august 2014.