Foto: ABB

Backe Bygg overleverer Total-bygg

Backe Bygg har overlevert et nytt landbasert senter for fjernstyring av Martin Linge-feltet til Total E&P og Norwegian Property.

Oljeselskapet Total E&P AS er i ferd med å etablere nytt landbasert senter for fjernstyring av Martin Linge-feltet. I den forbindelse er det bygget nytt kontrollsenter i tilknytning til Total E&P AS sine eksisterende lokaler på Dusavik ved Stavanger.

Norwegian Property (NPRO) er utbygger og valgte Backe Bygg AS som totalentreprenør og sin samarbeidspartner.

- Backe Bygg AS sin totalentreprise på byggeprosjektet var inklusive den tekniske utrustningen, hvor Caverion as var vår samarbeidspartner. I god Backe-tradisjon var målet om feilfri overlevering av bygget styrende for all planlegging og oppfølging, sier Sjur Hana i Backe Bygg.

- Når vi også denne gangen nådde målet om å overlevere feilfritt til kunden, er vi særdeles fornøyde. Da spesielt med tanke på de komplekse tekniske installasjonene i bygget, legger han til.

Backe-prosjektleder Tom Mikal Reianes påpeker at det gode samarbeidet med NPro, Nyland Byggeadministrasjon (Byggherreombud) og Caverion la et godt grunnlag for feilfri overlevering

De påpeker at nøkkelen til dette ligger først og fremst i god planlegging, ryddig byggeplass og at det er satt av nok tid og resurser til prosjektstyringen.

Martin Linge-feltet ligger om lag 42 Km vest for Oseberg og havdypet er rundt 120 meter. Fjernstyring av installasjoner i Nordsjøen er i pionerfasen og det er ekstra stort fokus på funksjonssikkerhet.

Martin Linge-utbyggingen består av to bemannede enheter, en prosessenhet og et lagerskip. Prosesseringen på begge skal styres fra et kontrollrom på land. Denne type kontrollkonsepter har ikke vært brukt på norsk sokkel tidligere.