Kontrollørkurs Ståltau

StedGol, Norge
ArrangørKranTeknisk Forening og TFSK
Fra08.09.2014
Til12.09.2014
TidspunktMandag kl 9.00 - fredag kl 16.00

Målgruppe:
Kurset henvender seg mot:

• Eiere av kraner og løfteutstyr

• Kontrollører

• Kranførere

• Andre brukere

Kursomtale:
Hensikten med kurset er å gi teoretisk og praktisk opplæring til personer som ønsker å avlegge teoretisk og praktisk prøve i kontroll av ståltau.

Etter endt kurs skal eleven gjennomføre en teoretisk og praktisk prøve for å vise at hun/han har tilstrekkelig kunnskaper til å utføre kontroll av ståltau i samsvar med anerkjente standarder.

Kontrollører utfører et arbeid som er av stor betydning for sikkerheten ved bruk av ståltau. Det er kontrolløren sitt ansvar at ståltau blir kontrollert så grundig at skader og feil blir oppdaget i tide. Dårlig kontroll kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader og ulykker.

Formalisering av kontrollmetoder og standarder skal sikre entydige metoder for kontroll av ståltau og dokumentasjon av kontrollen.

Positive holdninger til korrekt utførelse av arbeidet er viktig under opplæring.

Etter endt kurs med bestått prøve, kan deltakerne etter søknad til Norsk Kompetanseregister, få utstedt kontrollørbevis for den kontrollgruppe det er gjennomført og bestått prøve på.

Foreleser:
Knut Dorsey er kursets foreleser. Han er ansatt som Teknisk sjef i W. Giertsen Services AS. Han har arbeidet med beregning, produksjon og sertifisering av løst løfteutstyr i 19 år. Han har også deltatt i arbeidsgrupper i bransjen i forbindelse med innføring av kommentarer til Maskinforskriften og Brukerforskriften, sammen med KTF/myndighetene, representert KTF i OMHEC (Offshore Mechanichal Handling Comittee) og deltatt i NORSOK R-002 revisjonsgruppe. Han har allsidig erfaring i bruk og kontroll av løfteutstyr.

Påmeldingsfrist: 11. august

Program og påmelding