BIM i praksis

StedSandvika, Norge
ArrangørNTI CAD Center og FBA - Tekna
Fra20.10.2014
Til21.10.2014
TidspunktMandag kl 10.00 - tirsdag kl 16.30

Få en innføring i hvordan BIM fungerer i praksis med dagens BIM-verktøy

BIM utvikles videre i et marked som stadig stiller strengere krav til leveransene. Krav fra byggherre i kombinasjon med muligheter i programvaren er i konstant utvikling.

Kurset er utviklet i samarbeid med Statsbygg, men er nå også tilgjengelig for entreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter i Norge.

Kurset tar for seg problemstillinger mellom fag, samt utfordringer ved eksport og import av data. I kurset vil se på noen av de mest brukte BIM-verktøy i markedet for prosjektering, gjenfinning av data, rapporter, uthenting av informasjon, kollisjonskontroll, IFC eksport/import osv. Kurset er også lagt opp med en del praktiske oppgaver, «hands on», på ulike  programvarer.

Dette er et kurs for de som skal starte et BIM prosjekt eller allerede er i gang med et prosjekt. Over 100 personer har nå deltatt på BIM i Praksis kurs hos NTI CADcenter i samarbeid med FBA.

Evaluering av kurset hos tidligere deltagere har gitt meget gode tilbakemeldinger. Evalueringen fra siste kurs er den beste vi har fått så langt, der 13 av 14 deltagere ga kurset høyeste eller nest høyeste score på spørsmålet om «Kurset hadde vært lærerikt» og «Om målsettingen for kurset var nådd»

Kommentarer fra deltagerende i undersøkelsen: «Jeg har fått en generell innføring av BIM som begrep og ulike verktøy/systemer som er relevant. Motivasjon til å lære mer». «Har ikke umiddelbart innspill til forbedringer. Godt gjennomarbeidet kurs».

Målsetting
Kurset skal gi deltagerne en bedre forståelse for BIM og hva som er praktisk mulig med noen av de verktøy som er tilgjengelig slik at man bedre kan møte krav fra byggherre.

Kurset er også en kort innføring i hvilke rolle verktøyene har i et BIM-prosjekt og man vil komme inn på muligheter i forhold til krav fra byggherre.

Kursdeltager skal få en innføring i muligheter og begrensninger når det gjelder Import/eksport av data, samt informasjonsflyt mellom programmene.

Målgruppe
Kurset er rettet mot entreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter som er i, eller kommer til å arbeide i, et BIM-prosjekt.

Kurset er ment for teamledere, prosjektansvarlige, BIM ansvarlige eller fagansvarlige i et BIM-prosjekt.

Forkunnskaper
Det kreves ingen programvare kunnskaper, men det vil dog være en fordel med noe innsikt i BIM.

Påmeldingsfrist: 16. oktober

Program og påmelding