BIM Introduksjon - webinar

StedWeb, Norge
ArrangørNTI CAD Center og FBA - Tekna
Fra26.09.2014
Til26.09.2014
TidspunktFredag kl 9.30 - 11.30

Med BIM blir byggeprosessen fra A til Å et stort digitalt samspill der alle fagfelt arbeider integrert, utveksler informasjon og med tredimensjonale modeller. På webinaret ser vi på hva BIM er, begreper, teori og tips til et vellykket BIM prosjekt.

Hvorfor delta
Vi ser nærmere på hva BIM er, hvorfor BIM og hvilken nytteverdi har dette for byggherren, arkitekten, ingeniøren, prosjektledere, DAK-ansvarlige og andre involverte i et byggeprosjekt.

Vi tar for oss praktisk bruk av BIM. Blant annet hvilke verktøy som benyttes i BIM-prosjekter samt noen vanlige utfordringer og hva som må ligge til rette for en vellykket BIM.

Innhold
Hva er BIM?

– Begreper innen BIM IFC, IFD, IDM, Åpen BIM osv.

– Hvorfor BIM?

– Vi forteller litt om hvordan BIM kan hjelpe oss med utfordringene og nytteverdien vi ser av BIM i prosjekter i dag. Vi viser noen konkrete eksempler på hvordan BIM kan gjøre hverdagen enklere.

– Hva betyr BIM for de involverte i byggeprosjektet? Vi forteller litt om hvilke endringer som følger med bruk av BIM i prosjekter, det kreves at man må tenke og arbeide litt annerledes enn før.

– Nødvendig verktøy i en BIM prosess. Vi viser noen eksempler på, modelleringsverktøy, visualiseringsverktøy, kvalitetssikringsverktøy,analyserverktøy,kalkulasjons- og planleggingsverktøy

På slutten av Webinaret gir vi noen tips til hvordan man kan gjennomføre en vellykket BIM prosess.

Praktiske opplysninger vedrørende gjennomføring
Webinaret gjennomføres via systemet Go2meeting over Internett og du benytter din egen PC for å delta. Headset eller høytaler er nødvendig for å delta. Mikrofon kan være aktuelt for å kunne stille muntlige spørsmål.

Spørsmål og kommentarer kan også stilles skriftlig underveis.

Påmeldingsfrist: 24. september

Ytterligere informasjon og påmelding