Kunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget KongsbergKunnskaps- og kulturtorget Kongsberg

Se Buskeruds største byggeprosjekt

På vestsiden av Kongsberg er Strøm Gundersen godt i gang og i rute med byggingen av det 24.500 kvadratmeter store Kunnskaps- og kulturtorget.

Kunnskaps- og kulturtorget skal bli et anlegg for kunnskap, kultur og innovasjon, og ei storstue for Kongsberg og Kongsberg-regionen.

Nybygget i dalen nedenfor Kongsberg kirke skal romme Høgskolen i Buskerud, Fagskolen Tinius Olsen, Komposittlaboratorium, Kongsberg Norsksenter, folkebibliotek, høgskolebibliotek, tre kinosaler, Musikkteatret (storsal), BlackBox-teater og kontorer for Kongsberg kommune.

Selve prosjektet er et resultat av et ønske fra Kongsberg kommune om å revitalisere vestsiden av byen. Mellom det gamle bysentrumet og den nye teknologiparken.

Les mer om prosjektet i Byggeindustrien nummer 11.