Faglig studietur til Nederland

StedRotterdam og Amsterdam, Nederland
ArrangørTekna
Fra24.09.2014
Til28.09.2014
TidspunktOnsdag kl 18.00 - søndag kl 23.00

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner (NFS) følger opp tradisjonen de senere årene med faglige studieturer og inviterer til studietur til Nederland våren 2014.

Rotterdam og Amsterdam er Europeiske byer som gjenspeiler den Nederlandske kultur, påvirket av handel over hele kloden. Det urbane Nederland representerer noe av det ypperste av Europeisk arkitektur og ingeniørkunst.

Dette blir formidlet både ved byvandring, besøk og omvisninger. Vi vil besøke noen av de mest kjent moderne byggverkene på halvøya Kop van Zuid i Rotterdam og Erasmusbroen. Det blir også et besøk til Nederlands største stålentreprenør Hollandia.

På vei til Amsterdam blir det besiktigelser av Maeslant Barrier og De Bolder. Om ettermiddagen er det planlagt en lunsj-middag på den berømte strandprominaden Scheveningen.

I Amsterdam blir det faglig seminar ved professor Frans S.K. Bijlaard (Delft University of Technology) som har ledet arbeidet med utviklingen av Eurokode 3. Videre blir det besøk til en ny tunnelbane Noord-Zuid Lijn samt besiktigelser av nyere bygninger som Stedelijk museum, Het Scheepvaartmuseum og Movie museum. Det blir også et besøk til verdens største container-studentby i Keetwonen. Siste besøk på turen går til finanssenteret De Zuidas og signalbygget ING House.

Det vil bli mulighet for å studere gammel arkitektur i Amsterdam, besøke Van Gogh museet, seile en tur på kanalene eller delta på Tulip Festival 2014. I det hele tatt, en fantastisk introduksjon til Nederlandsk kultur og arkitektur.

Deltagerne må være forberedt på et "krevende" program både faglig og sosialt. En vesentlig hensikt med denne turen er å vise det utrolige mangfold av bygg som er oppført de senere årene, og hvordan stål har spilt en vesentlig rolle.

Påmeldingsfrist: 25. juli

Program og påmelding