Seksjonering og andre eierformer i fast eiendom

StedKristiansand, Norge
ArrangørTekna
Fra16.09.2014
Til17.09.2014
TidspunktTirsdag kl 10.00 - onsdag kl 15.30

Tekna-uken 2014

Ved eiendomsutvikling er valget av eierskap viktig. Spesielt i større prosjekter der det bygges leiligheter er det naturlig å velge borettslag eller eierseksjonssameier. Hvordan velger man en løsning som er gunstig for de som skal gjennomføre prosjektet og en løsning som er hensiktsmessig for de som skal eie og bo? Hvilken eieform bør velges ved eiendomsutvikling? Seksjonering av fast eiendom blir stadig mer vanlig, er det en god løsning?

Eierseksjonsloven er under revisjon. Utvalget ble satt ned av daværende kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete 14.6.2013. Lovutvalget vil levere sin NOU 18.8.2014. Det har syv medlemmer og ledes av sorenskriver Christian Fr Wyller. Lov om eierseksjoner ble utarbeidet av Kommunal- og arbeidsdepartementet i 1997 med ikrafttredelse januar 1998. Loven har vært i bruk i 16 år med kun få revisjoner, den mest omfattende var trolig i forbindelse med matrikkelloven. Foruten eierseksjonsloven vil kurset ta for seg borettslag og lovene som omfatter andre sameieformer enn eierseksjonssameier. Kurset er praktisk rettet og vil sette fokus eierseksjonsloven; erfaringer, gode tips om søknader og saksbehandling, forholdet til plan- og bygningsloven og matrikkelloven. Samtidig vil kurset ta for seg utfordringer, begrensninger og muligheter ved revisjon av dagens lov.

I små og mellomstore kommuner vil miljøet innen fagområdet bli nokså begrenset. Kurset vil gi en fin anledning til å drøfte problemstillinger med andre innen fagområde. Det er avsatt god tid til kommunikasjon mellom forelesere og deltakere. Deltakerne oppfordres til å sende inn spørsmål i forkant av kurset. Innsendte problemstillinger vil bli drøftet i plenum. Problemstillinger kan sendes til njkf@tekna.no innen 7.9.2014.

Kurset retter seg mot saksbehandlere i kommunene, eiendomsutviklere, eiendomsmeglere, advokater og andre som arbeider med seksjonering.

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i programmet.

Arrangementet er en del av Tekna-uka i Kristiansand, som varer fra 13. til 18. september. Medlemmer, og alle andre interesserte, er velkomne til spennende dager med faglig og personlig påfyll.

Arrangementene er åpne for alle, og det meste er gratis.

Påmeldingsfrist: 1. september

Program og påmelding