Koordinatorskolen

StedTrondheim, Norge
ArrangørNBEF
Fra07.10.2014
Til21.10.2014
Tidspunkt

Målgruppe:
Målgruppen for kurset er de som har eller skal ha rollen som koordinator i prosjekterings- og/eller utførelsesfasen. Koordinatorskolen egner seg også for de forskriften retter seg mot, dvs. byggherren / byggherrens representant, prosjekterende og arbeidsgivere og enmannsbedrifter, herunder prosjektledere, byggeledere, samt arkitekter, konsulenter og rådgivende ingeniører.

For å sikre at både konsulenter, byggherrer og entreprenører er representert på kurset vil det kunne bli aktuelt å prioritere blant de påmeldte. Endelig beskjed gis ca en måned før kursstart. Kursomtale:
Kurset går over 2 pluss 2 dager.

Forskrift om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på bygge- eller anleggsplasser - eller bare Byggherreforskriften av 1995 - ble revidert og iverksatt januar 2010. Den reviderte forskriften inneholder skjerpede krav til kunnskap og praktisk erfaring uten at dette er klart definert. Det er således behov både for en konkretisering av forskriften og opplæring i denne.

I 2011 mottok Arbeidstilsynet 10 000 forhåndsmeldinger, ca. 60 % fra flergangs byggherrer. Det viser at behovet for kompetente koordinatorer i prosjektering og utførelse er stort. Som en følge av dette ønsker initiativtakerne å etablere en ordning hvor vi sikrer opplæring og økt kompetanse om koordinatorrollen.

Hensikten med kurset er å få en mer enhetlig forståelse av hva som er ”nødvendig kunnskap og erfaring” for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte, og i mange tilfeller krever dette en adferdsendring hos den enkelte. I tillegg ønsker vi å dekke opp bransjens behov ved å sikre bedre tilgang til kompetente koordinatorer.

På samlingene legges det til rette for stor grad av diskusjoner og meningsutvekslinger under veis, så høy deltakelse og engasjement bidrar til godt utbytte for den enkelte. Da det er mangel på fasit og konklusjoner i dette fagområdet er noe av målsettingen å diskutere seg frem til felles oppfatninger som på sikt kan bidra til å skape bransjestandarder.

Det er viktig at kursdeltakerne representerer ulike deler av bransjen, så for å sikre at både konsulenter, byggherrer og entreprenører er representert på kurset vil det ved enkelte anledninger bli aktuelt å prioritere blant de påmeldte.

Påmeldingsfrist: 19. september

Program og påmelding