BEWi Group kjøper seg opp i Norden

Har store ambisjoner i EPS-markedet etter norsk-finsk sammenslåing.

Den norske familiebedriften BEWi AS går sammen med StyroChem Finland Oy, og danner en betydelig aktør innen EPS-produkter for byggisolering og forpakningsindustrien i Norden.

I forbindelse med sammenslåingen kjøper det nye selskapet BEWi Group to enheter av den børsnoterte, britiske forpakningskjempen DS Smith PLC, danske Flamingo og DS Smiths svenske produksjonsvirksomheter i Värnamo og Urshult.

- Dette er en industrielt sett svært sunn forretning, som passer vår vekstfilosofi og styrker markedsposisjonen vår. StyroChem var og er vår hovedleverandør av EPS-råvarer og vi har lenge hatt et samarbeid som fungerte godt, sier adm. dir i BEWi Group og tidligere VD i  BEWi AS, Christian Bekken i en pressemelding.

- EPS er vår kjernevirksomhet og et materiale med fantastiske egenskaper. Vi ser store muligheter til å utvikle markedet både på isolasjons- og forpakningssiden. Men vi ser også direkte, store samordningsfordeler, ikke minst på transportsiden, både av økonomisk og miljømessig natur, legger han til.

De enhetene som inngår i det nye BEWi Group har før sammenslåingen en sammenlagt budsjettert omsetning 2014 på cirka1,7 milliarder SEK.