<p>Nye Opel Vivaro er blitt en moderne, lettkjørt varebil med standardutstyr som tidligere var forbeholdt personbiler.</p><p></p>

Smidig varebil fra Opel

Nye Opel Vivaro er blitt smidigere, større og mer støysvak enn forgjengeren.

Opel Vivaro, som konkurrerer med blant andre VW Transporter, Toyota Proace og Mercedes Vito, har blitt en moderne varebil som i større grad enn tidligere har fått mer personbilkomfort.

Svært lettkjørt

Byggeindustrien kjører bilen sør i Bayern, både på Autobahn og på svingete landeveier ned mot den østerrikske grensen. Kjøreegenskapene oppleves som svært gode. Bilen ligger stabilt på veien, den er svært lettkjørt, og sjåføren har god oversikt.

Lavt støynivå

Det mest imponerende med nye Vivaro er kanskje det lave støynivået i kupeen. Her har Opel-ingeniørene virkelig gjort en svært god jobb for å gjøre arbeidsplassen så komfortabel som mulig for sjåføren.

Biturbo

Basismodellen for det norske markedet blir utstyrt med en 1,6 liters BiTurbo dieselmotor som yter 120 hk. Modellen har ecoFLEX med start/stopp-teknologi, og sekstrinns manuell girkasse.

Dreiemomentet i motoren er på hele 320 Nm, og Co2-utslippet er på 155 g/km ut i fra et beregnet drivstofforbruk på beskjedne 0,59 liter per mil.

Tre modellvarianter

Nye Vivaro leveres som tre modellvarianter med samme utstyrsnivå: Varebil, kort og lang, og lang personbil. Den korte versjonen av varebilen har en nyttelast på 1200 kilo med et lasterom på 5,2 kubikkmeter. Den lange versjonen har samme nyttelast, men lasterommet er her 60 kubikkmeter. Som personbil leveres Opel Vivaro som en combi ni-seter.

Omfattende utstyrsnivå

Utstyrsnivået er imponerende omfattende, blant annet har bilen komfortsete med varme, korsryggstøtte og armlene. Sidespeilene er elektrisk justerbare og oppvarmet, det er fjernstyrt sentrallås, skinnratt med multifunksjonsbetjening, cruisekontroll, navigasjon, bluetooth, USB- og AUX-kontakter for å nevne noe.

Av ekstrautstyr kan blant annet nevnes ryggekamera, venstre skyvedør med vindu og kledning i varerom.

Produseres i England

Nye Opel Vivaro blir produsert ved Opels fabrikk i Luton, England. Den lanseres i Norge i oktober, men det er allerede i juni mulig å bestille bilen.

Movano med facelift

Storebroren Opel Movano har dessuten gjennomgått en facelift, og kommer i fire modellutgaver med ny motorer. Basismodellen fra Movano blir utstyrt med en nyutviklet 2,3 liters BiTurbo dieselmotor med sekstrinns manuell girkasse og start/stopp-teknologi. Motoren utvikler 136 hk/340 Nm i den korte versjonen, mens den lange versjonen har 163 hk/360 Nm.