Smart roadtrip

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er nå godt i gang med sin roadtrip hvor kan skal krysse Norge på langs. Her får han mulighet til å treffe en rekke mennesker og med egne øyne se nærmere på infrastrukturen i området rundt E6 hvor han ferdes.

Å bruke deler av sommerferien til denne roadtripen vil nok fremstå som et smart valg av den bilinteresserte ministeren. Det finnes knapt en bedre måte å komme i kontakt med velgerne som har fått frem paritet i regjeringsposisjon enn dette. Her vil han også komme i kontakt med dem som i utgangspunktet ikke tilhører FrPs velgekrets, men som ønsker å fortelle mannen som er ansvarlig for landet vei- og banestrekninger hvordan det egentlig står til med infrastrukturen i landet vårt. For det er liten tvil om at Solvik-Olsen møter tilhengere også et godt stykke utover grensene til hans eget parti på denne turen. Uansett om man er tilhenger av FrPs politikk eller vil mange si han har gjort et godt inntrykk som landets nye samferdselsminister. Ikke minst ser det ut til at han er villig til å høre på innspill utenfra, også fra byggenæringen. Dette har ikke alltid vært tilfelle tidligere, og det vil være nyttig for departementet. Om man skal klare å gjennomføre det store infrastrukturløftet som har pågått noen år og som den nye regjeringen har lovet å intensivere, er det viktig å ha et godt samarbeid med næringen som skal utføre jobben.

På sin vei nordover på E6 har ministeren rukket å gjøre flere stopp og truffet en rekke mennesker og ikke minst fått flere presseoppslag. Dette vil han få fremover også. Regjeringen har presentert flere spenstige planer rundt utbyggingen av infrastrukturen i Norge, og mye av dette har Solvik-Olsen selv vært med å bygge opp under. I tiden fremover får vi se om han leverer. Kanskje kommer det noen nye signaler fra bilen på vei nordover…