KB Gruppen inn på eiersiden i BRG

Eierne i BRG har invitert med KB Gruppen Kongsvinger AS som strategisk investor i BRG Entreprenør AS.

KBG overtar med dette 50% av eierskapet i selskapet.

- Det blir ingen endringer i selskapets organisering eller strategi som følge av dette samarbeidet, heter det i en pressemelding.

- Vi ser på KBG som en spennende industriell og langsiktig aktør, som passer godt inn i vår strategi om å fortsette vår ekspansive drift, sier medeier Helge Reme i BRG Entreprenør AS.

Samarbeidet med KBG vil forhåpentligvis åpne for nye muligheter for selskapet og gi positive synergieffekter for begge parter, heter det i meldingen.

KBG er et investeringsselskap innen bygg- og anleggssektoren. Konsernet og tilknyttede selskap eier i dag operative selskap innen ferdigbetong, spennarmering, entreprenørvirksomhet, prefabrikkering og montasje av stål -og betongelementer.

KBG har Norge og Sverige som hjemmemarkeder, men selskapet har via investeringer i lokale selskaper etablert virksomhet i blant annet Danmark, Sveits, Polen, Tyskland og Østerrike. Selskapene i KB Gruppen Kongsvinger AS omsatte i 2013 konsolidert for ca 3,1 milliarder.

BRG Entreprenør AS er et tradisjonelt entreprenørselskap, som i løpet av få år har vokst til å bli en solid aktør innen bygg –og anlegg på Sørlandet. Selskapet har hatt en solid omsetningsvekst de senere år og omsatte i 2013 for 801,9 millioner NOK. Selskapet har i dag ca. 150 ansatte og er involvert i en rekke prosjekter i offentlig og privat regi.

Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning fra konkurransetilsynet og vil forhåpentligvis være avklart rundt medio august.