Lars Næss er ny styreleder i Olaf E Eriksen AS Entreprenørselskap. (Arkivfoto: Trond Joelson)

Lars Næss styreleder i Oslo-entreprenør

Den erfarne bransjemannen Lars Næss er blitt styreleder for Olaf E Eriksen AS Entreprenørselskap med kontor på Bryn i Oslo.

– Dette er et over 100 år gammelt entreprenselskap som har levert gode arbeider og gode resultater. Likevel har bedriften nærmest vært usynlig i media. Derfor kommer jeg til å legge opp til et løp for å gjøre bedriften mer synlig slik at den får den plass i markedet som den fortjener, forteller Næss til Byggeindustrien.

Rehab-spesialist

Bryn-bedriften med 30 medarbeidere har spesialisert seg på rehab-markedet primært innen yrkesbygg og særlig på oppdrag for det offentlige. Omsetningen de senere årene har ligget på rundt 100 millioner kroner med et resultat etter skatt på mellom fem og åtte millioner.

Majoritetseiere i entreprenørselskapet i dag er to personer fra dagligvarebransjen (Kiwi), mens daglig leder Tom Hjorth eier en tredjedel av aksjene.

Passer godt

– Selskapet har høye krav til dokumentasjon og sikkerhet. Dette er en profil som det passer meg godt å ha et overordnet ansvar for. Vi legger opp til en vekststrategi med fortsatt satsning på seriøsitet og kvalitet som konkurransefortrinn, fremholder Næss som vil vurdere å melde bedriften inn i EBA og BNL.

Lars Næss har vært tilknyttet byggenæringen i hele 39 år. De 22 siste årene jobbet han i Icopal som han forlot ved fylte 62 år den 1. juni i år. Nå satser han videre gjennom sitt selskap Havfjell på en karriere med investeringer, rådgivning og styreverv innen eiendomsutvikling og byggrelatert virksomhet.