Peab lavest på Krinsvassbrua

Fem entreprenører leverte pristilbud på jobben med å bygge den nye Krinsvassbrua i krysset på fv. 715/710. Prisene varierer fra 20,4 til 25,5 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med å ha fått fem tilbud på jobben. Det tyder på god konkurranse i markedet, sier byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen.

Den nye brua over Nordelva ved Krinsvatnet blir ca. 65 meter lang, og skal bygges på østsida av eksisterende bru. Hensikten med utbygginga er å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten på vegstrekningen.

En bakketopp rett vest for brua skal også utbedres for å oppnå god sikt i krysset.

I tillegg skal veggrøft utvides, ny drenering legges og rekkverk settes mot eksisterende bergskjæring. Eksisterende parkeringsplass mellom bomstasjonen og Nordelva skal utvides for parkering og omlastingsformål.

Følgende entreprenører har levert inn tilbud:

* PEAB – 20.389.792 kroner

* Stjern – 24.410.353 kroner

* Betongpartner – 25.493.529 kroner

* Tore Løkke – 22.102.797 kroner

* Johs. J. Syltern – 23.965.625 kroner

– Nå skal vi først kontrollregne prisene og gjennomføre firmaevaluering. På den bakgrunnen skal vi innstille entreprenør. Denne prosessen håper vi å bli ferdig med i løpet av august, slik at entreprenøren som får oppdraget kan starte opp arbeidet i september, sier Ellingsen.

Byggetid for prosjektet er et snaut år med antatt ferdigstillelse sommeren 2015.

Statens vegvesen bygger på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.