Illustrasjon: L2 arkitekter

Bygger nedgang fra Akrobaten til plattform 2 på Oslo S

Rom Eiendom igangsetter bygging av nedgang til plattform og Implenia starter på arbeidet i juli.

Rom Eiendom igangsetter bygging av nedgang til plattform og Implenia starter på arbeidet i juli.

Trappen vil gå fra broen og ned på perrongen mellom spor 3 og 4. Forbindelsen er viktig for alle som jobber øst for Oslo S og gangtiden vil bli vesentlig redusert.

Akrobaten har vært operativ i over to år og det er anslagsvis 15.000 kontorarbeidsplasser som har glede av broen. Den nye adkomsten på plattformen vil bestå av trapp og en heis, og kravene til universell utforming blir ivaretatt. Det er L2 Arkitekter som har tegnet den. Adkomsten til plattform 2, som betjener spor 3 og 4, vil bidra til at de som arbeider i området vil få en betydelig kortere gangavstand fra kollektivknutepunktet.

– Jernbaneverket er fornøyd med at det nå blir en bedre tilgjengelighet til stasjonen, sier Guttorm Moss, banesjef Oslo i Jernbaneverket.

– Bjørvika Infrastruktur er stolt av Akrobaten som er en viktig og vellykket forbindelse mellom Bjørvika og byen, og med nedgang til plattform vil tilgjengeligheten og nytten bli enda bedre, sier daglig leder i Bjørvika Infrastruktur AS Geir Lynnebakken.

- Det har tatt tid å få på plass alle avklaringer i dette prosjektet. Nå ser Rom Eiendom frem til å etablere nedgangen som både vil være til glede for mange i området og forbedre forbindelsen fra Oslo S både til Schweigaards gate og Bjørvika, avslutter prosjektsjef Sven Kruse-Jensen.