Røstad Entreprenør får svensk deleier

Det Svenske konsernet MKR Gruppen har blitt deleier i Røstad Entreprenør AS.

– Vi vil være en aktør som kan regnes med ved de store investeringsprosjektene som står for døren i Midt-Norden, sier Krister Persson, daglig leder og hovedeier av MKR Gruppen.

Svenske MKR Gruppen vokser målbevisst og satser på det norske markedet gjennom sitt nye deleierskap i Røstad Entreprenør AS.

– Våre virksomheter kompletterer hverandre på et utmerket vis og samarbeidet styrker oss begge innenfor fremtidige norske infrastruktursatsninger som MKR Gruppen ønsker å være en selvskreven del av, sier Krister Persson.

70 års erfaring med anleggsarbeid

Røstad Entreprenør AS har sitt hovedkontor i Nord-Trøndelag, og er et av Midt-Norges største anleggsfirma med historie helt tilbake fra 1946. Selskapet har i dag ca. 50 ansatte og en årlig omsetning rundt 100 millioner kroner. Selskapets hovedkompetanse er veibygging, massetransport, VA-anlegg og sprenging. Statens vegvesen er den viktigste kunden.

Utvidet samarbeid er målsettingen

MKR Gruppen er involvert i mange anleggsprosjekt rundt om i Sverige, bl.a. i de store vindparkene for Statskraft SCA Vind AS og det nye E4-bygget i Sundsvall. Selskapet har gjennom tidligere oppkjøp av bedrifter blitt en av de ledende maskinentreprenørene på det svenske markedet.

Målet med sammenslåingen er å ytterligere styrke begge selskapenes forutsetninger.

- Vi ser veldig positivt på MKR Gruppens deleierskap og tror på et langsiktig samarbeid, som kan utvides i tiden fremover, sier Jon Sellæg, daglig leder i Røstad Entreprenør.