Historisk norsk-svensk jernbaneavtale - Team Bane og SJT slår seg sammen

De privateide Norske Team Bane Holding AS og Svensk Järnvägsteknik AB (SJT) har inngått avtale om å slå seg sammen.

De vil danne en sterk og godt posisjonert nordisk aktør innen jernbaneutbygging. Den historiske avtalen innebærer at den nye enheten vil være en av Nordens største privateide aktør innen jernbaneutbygging, med en forventet samlet omsetning på NOK 800 millioner i 2014. Gruppen forventer betydelig vekst de kommende år.

Sammen vil selskapene utnytte de ressursene som finnes i de to organisasjonene til å sikre posisjonene de har i sine respektive markeder. I fellesskap vil selskapene styrke seg for ytterligere nordisk vekst.

Anders Gustafsson CEO i SJT, og Øivind Horpestad CEO i Team Bane Holding, uttaler i en felles melding;

- Vi er utrolig glade og stolte over at vi i dag kan annonsere at vi nå går sammen som en sterk gruppe. Vi startet våre samtaler i 2013. Fra starten var vi aldri i tvil om at dette er riktig industrielt sett. Etter grundige diskusjoner har vi i fellesskap kommet frem til gode løsninger for begge selskaper, både for ansatte og eiere, sier Anders Gustafsson og Øivind Horpestad.

De legger til at Team Bane og Svensk Järnvägsteknik sammen vil være

rustet for sterk vekst de kommende år. Selskapene er i et marked med meget gode markedsutsikter. Det investeres store summer i infrastrukturutbygging både i Sverige og i Norge. For å kunne løse fremtidige oppgaver for oppdragsgiver må selskapene være solide og ha nødvendige muskler til å kunne gjennomføre de store tverrfaglige prosjektene.

Utfordrer monopolene

- Markedet har vært dominert av statseide aktører fra tiden hvor det var monopoler på oppdragene. De siste årene har vi sett hvordan de sliter med å tilpasse seg realitetene i et konkurranseutsatt marked. Både Svensk Järnvägsteknik og Team Bane er rigget for nye tider. Vi har hver for oss vist at vi er konkurransedyktige. At vi nå går sammen vil være med å bidra til at vi kan levere enda mer effektive, og helhetlige løsninger for våre oppdragsgivere. Samtidig som vi kan tilby oppdragsgivere et enda bedre produkt, vil dette bidra til å trygge arbeidsplassene og ikke minst skape ytterligere arbeidsplasser i begge land.

Vi gleder oss til årene kommer og har store forventninger til effekten av denne sammenslåing, understreker Anders Gustafsson og Øivind Horpestad.

Det er forventet betydelig vekst i aktiviteten innen utbygging og vedlikehold av jernbane, trikk og t-bane i årene fremover både i det svenske og norske markedet. Gjennom sammenslåing vil SJT og Team Bane være godt posisjonert for fremtiden.

Merkevarene vil bestå

Dagens organisasjoner og merkevarer vil bestå. Selskapene vil i sine respektive markeder fremstå som tidligere. Det blir dannet et nytt eierselskap med tilhørende konsernfunksjoner for å sikre et godt samarbeid mellom organisasjonene, og for å sikre at de synergier som finnes mellom selskapene og markedene blir realisert.

Eierne i begge selskaper er meget fornøyd med løsningen og har sterk tro på å danne en felles plattform for det norske og svenske markedet. Avtalen er betinget av økonomisk og juridisk gjennomgang, denne prosess er godt i gang og avtalen beregnes gjennomført innen utgangen av oktober 2014.