Trondheim preges av lange tradisjoner for bygging i tre. Foto: John Inge Vikan

Nordisk trebyggkonferanse til Trondheim

Forum Holzbau 2014 arrangeres 24. til 26. september i Trondheim. Rundt 400 deltakere ventes til trebyggkonferansen.

Det skriver SINTEF Byggforsk på sine nettsider.

Forum Holzbau Nordic 14 i Trondheim er den tredje nordiske konferansen om trebygg og trekonstruksjoner. Her møtes byggenæring, forskning, utdanning og myndigheter for å bli faglig oppdatert, bli inspirert og utveksle erfaring i Norden og Europa, heter det i pressemeldingen fra SINTEF.

Norden har lang erfaring med å bygge byer i tre, med kortreiste materialer, og konferansen vil blant annet ta for seg hva som skal til for å videreføre denne tradisjonen, samt utvikle en framtidsrettet og bærekraftig byggenæring.

I tillegg til å ønske deltakerne velkomne til trebyen Trondheim, som preges av både historisk og moderne trebebyggelse, vil deltakerne få mulighet til å delta i en ekskursjon til Røros fra 26. – 27. september, etter selve konferansen.

Konferansen er et viktig møtested for alle med interesse for tre som byggemateriale. Utstillingsareal der utstillere kan vise fram sine produkter og tjenester er derfor en sentral del av konferansen. Det er satt av god plass til utstillere og det blir god anledning for nettverksbygging i utstillingsområdet., skriver SINTEF Byggforsk.

Til sammen ventes rundt 400 deltakere på konferansen, og da flest fra vertslandet Norge.